Bez Çanta Blog

Bez Çanta Temizliği

Bez çantaların en avantajlı taraflarından biri de temizliği bakımından elverişli olmalarıdır. Bu yüzden rahat kullanış ve temizlik yönlerinden ötürü bez çantaların sıklıkla tercih edildiği söylenebilir.

Bez çantaların temizliği yapılırken belli başlı yöntemlerin kullanılması uzun dönemde daha kullanışlı olmasına katkıda bulunacaktır.

Bez çantaların temizliğinde en önemli avantaj makinede yıkanabilir olmasıdır. Deri veya nubuk gibi diğer şık ve gösterişli çanta türleri makinede yıkanamadığından temizlik konusunda daha hassasiyet ve özen isterler. Ancak bez çantalar herhangi bir kir, toz veya lekeye maruz kalması durumunda çamaşır makinesine atılarak istenilen temizlik rahatlıkla sağlanabilir.

Bez çantaların inatçı bir lekeye maruz kaldığında ise burada lekeyi çıkarış şekli çok önemli olmaktadır. Her nasıl ki diğer çantalarda dahi bir leke çıkarımında bu işlem ovularak yapılmıyorsa bez çantalar için de bu durum geçerlidir. Ovularak bir lekeyi çıkarmak o lekenin kumaşa daha fazla yayılmasını sağlayacaktır. Bu yüzden direkt olarak leke çıkarımlarında nemli bez leke üzerine tampon yapılmalıdır. Sonrasında çok küçük hareketler ile leke silinmelidir. Buradaki işlem tamamen leke üzerine bastırmak suretiyle lekenin beze çekilmesidir.

Bez çantaların silinmesinde çamaşır suyu, yağ çözücü veya benzeri sert içerikli deterjanların kullanımından kaçınılması önerilir. Çünkü böylesi bir kullanım bez çantaların kumaşına zarar verecek, dokuyu yıpratacak ve hatta rengi solduracaktır. Bu yüzden bu tür kullanımlar yerine zor lekeler için en iyi çözüm gliserin ya da alkol gibi alternatiflerin kullanılması olacaktır. Durulanırken de ılık su kullanılması önerilir.

Bez çantaların ne lekeye maruz kalırsa kalsın en sonunda çamaşır makinesinde ortalama bir derecede yıkanması derinlemesine bir temizlik sağlayacaktır.
Görüldüğü üzere bez çantalar hem kullanış hem de temizli bakımından elverişlidir. Bu yüzden günlük kullanımda kolaylıkla tercih edilebilir.

Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım