Bez Çanta Blog

Kanvas kumaş nedir? Özellikleri nelerdir?

Ön ve arka yüzü aynı olup, kalın bir yapıya sahip olan keten kumaşlar kanvas kumaş olarak adlandırılırlar, belirli bir noktasal yapıdan oluşurlar ve çok dayanıklı bir kumaş türüdür. Yazlık kumaş olarak gevşek dokuda, keten ya da yün/keten karışımı kamgarn ipliklerden dokunur.


Üzerine baskı yapılarak çok farklı amaçlarla kullanılabilir. Reklam sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır, üzerine yapılan çeşitli tarzlardaki baskılar ile dekor aracı olarak kullanılır, kasnaklara sarılı olarak duvar tablosu olarak da kullanıldığı olmuştur.


Tekstil sektöründe de en fazla kullanılan kumaş türleri arasındadır. Yapı olarak kumaş ile kot arasında olan kanvas spor giyim markalarının vazgeçilmezidir. Spor giyinmekten hoşlananların tercihi de genellikler kanvas kumaştan üretilen kıyafetler olmaktadır. Kanvas ile üretilen kıyafetler hem şık he de rahat bir görünüme sahiptirler.


Hem şıklığı hem de rahatlığı bir arada sunar. Ağır ve rustik yapısı itibariyle oldukça dayanıklı bir kumaştır. Bu kumaştan üretilen kıyafetler uzun yıllar kullanılabilir. Pamuklu bir kumaş olması kullanıcısına yaz-kış rahat bir kullanım sağlar. Reklam ve tekstil sektörü yanında döşemecilikte de kanvas kumaş ön sırayı almaktadır.

 

Canlı Destek
{{ c.message }}
{{ c.created_at|render_date }}

Temsilci yazıyor....

{{ offline_message }}

 web tasarım